S A F S T A R

Yükleniyor...

Vitrifiye Tesisat Malzemeleri

ANA SAYFA HİZMETLER

 Vitrifiye tesisat malzemeleri yaşama alanlarında kullanılan ve sıhhi tesisatlar içerisinde kullanılan bağlantı elemanlarından oluşmaktadır. Vitrifiye tesisat malzemeleri konforlu kullanım sağlaması için doğru montajlanması gerekmektedir.

Teknoloji ilerledikçe vitrifiye tesisat malzemelerinde de farklı tasarımlar meydana gelmektedir. Buna rağmen vitrifiye tesisat malzemeleri üretimi esnasında değişmeyen tek prensip montaj parçalarının ve ölçülerinin belirli standartlar çerçevesinde kalmasıdır.

Vitrifiye Tesisat Malzemeleri Nelerdir?

Vitrifiye tesisat malzemleri sürekli kullanılan fakat adları çok fazla bilinmeyen ürünlerdir. Her sıhhi tesisatın içerisinde bulunan ve sık sık kullanılan vitrifiye tesisat malzemeleri şunlardır;

Musluk salmastrası: Musluklarımızı açıp kapatırken bize yardımcı olan salmastralar, çok ya da az sıkmamız durumunda bizi olası sızıntılardan korumak için tasarlanmıştır.

Su sayaçları: Hemen hemen insanların yaşadığı her meskende gözümüze çarpan sayaçlar, kullandığımız suyun miktarını ölçerek kullanım bedelimize ulaşmamızı sağlar.

Atık su tahliye borusu: Bu borular, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi genelde temizlik sonrası kullanılmış pis suyu yaşama alanımızdan uzaklaştırmak için kullanılır. Borular, fayansın altından olabileceği gibi üstünden de geçebilir ve gidere bağlanır.

Küresel vanalar: Genellikle rezervuar borularının ağzında bulunan ve tek tur dönen bu borular dış tesisat işlerinde kullanılır.

Musluk filtreleri: Günümüzde kullanılan şebeke sularının çok temiz olduğunu kimse iddia edemez. İşte bu nedenle musluklardan akabilecek yabancı cisimlerin dışarı çıkmaması için musluk ağzına takılan filtredir. Tek kullanımlık olabileceği gibi çıkarılıp temizlenebilen çeşitleri de mevcuttur.

Lavabo süzgeci: Genellikle alüminyum malzemeden üretilen lavabo süzgeçleri, lavabomuzdan gidere akan suyun arasında gideri tıkayabilecek boyutlarda ve şekillerdeki yabancı maddeleri tutmaya yarayan önemli bir elemandır.

Musluk contası: Musluklarımızda herhangi bir sızıntıya mahal vermemek için sert kauçuktan imal edilen contalar, musluktan sızma ihtimali olan suyu tutarak bizi kabarık bir faturadan korurlar.

Rezervuar iç takımı: Sifon içlerinde görebileceğimiz rezervuar iç takımları, sifon düğmesine basıldığı anda sifonda tutulan suyu tuvalet giderine boşaltarak giderde tıkanıklık yaşanmasını engeller. Ayrıca sifon takımları da denilen bu elemanlar içindeki şamandıra sayesinde gönderilen suyun yerine yenisini ekleyerek bir dahaki kullanıma hazır hale getirirler.

Körüklü lavabo sifonları: Lavabo altından gidere bağlanan bu sifonlar körükleri sayesinde lavabolarımızda oluşabilecek tıkanıklığı önlerken aynı zamanda pis kokuların da yayılmasını engellerler.